• Cosul dvs este gol
  • ro
  • en
Categorie produse
Oferta speciala!
Producatori
Trek'n Eat Snugpak Sceye Mica Tamrac Nightsearcer Fujinon Tanos Nite Bates Parat Dorcy Trangia Orikaso Cutiuta outdoor cu condimente Optimus MET-Rx ATN Monkking Gastroback Docter Kahles Arena Industries Peltor Katadyn Lanterna Maglite RAP4 Yukon Accuracy International Nikon Underwater Kinetics Cyalume Ameriglo Nextorch Rudy Project Truglo Sports Match U.K. Suunto Nalgene Vibram Commando Industries Woolrich Argus DuPont Nomex Temco Ultralife Mica i.safe MOBILE Bren-tronics

Din oferta noastra

Ochelari Oakley lentile UV400, rame policarbonat cauciucat, rezistenti la impact Commit SQ - REDUCERE 30%

 • »SKU - AL9107
 • »Model - Commit SQ
 • »PRODUTTORE - Oakley
 • »Categorie - Ochelari
 • »Producator - Oakley
 • »Greutate - 30g

Pret: 0

Detalii

Mini-cutit outdoor multifunctional Timberline

 • »SKU - CM4905T
 • »Model - 4905
 • »DescAltPoza - mini-cutite, supravietuire, multifunctionale, excursie, expeditii | cutite, timberline, knives, 4905, survival
 • »Categorie - Cutite de purtat la gat
 • »Producator - TTG

Pret: 0

Detalii

Docter

 

Link catre pagina produselor  click aici

 

 

 

 

Docter Optic  era o companie germana mica, fondata in 1985 de Bernhard Docter. Pronuntarea corecta a cestui nume este Docter, nu Doctar, sau Doctor si este vorba despre Docter Optic, nu despre Docter Optics.

Istoria acestei companii este foarte interesanta, dar mai intai trebuie mentionat faptul ca aceasta companie detine o gama larga de:

-Binocluri Docter

-Lunete pentru arme

-Vizoare cu punct rosu Docter

-Accesorii pentru vizorul cu punct rosu Docter

Istoria  binoclurilor, de asemenea inseparabil legata de compania Carl Zeiss, unde se afla de asemenea si radacinile produselor Docter Optic. Binoclurile, cel mai comun tip de telescoape terestre  au capatat intre timp o traditie de peste 100 de ani, bazele binoclului pentru forma in care este cunoscut astazi au fost puse de compania Carl Zeiss, pe 9 iulie 1893 cu modelul Deutsche Reichspatent Nr. 77086 “Telescop dublu cu o distanta marita a obiectivului”. In acest an au fostdeja produse primele asa numite “instrumente optice realizate pentru utilizarea simultana a ambilor ochi ("double field glasses").Aproximativ in acelasi timp, in 1892, au fost realizate primele lunate pentru arme Docter. Vizoarele cu punct rosu Docter au fost prezentate publicului mult mai tarziu.Compania Carl Zeiss a avut un rol decisivin dezvoltarea rapida a acestei linii de produse.  Pana in 1900, aici au fost fabricate 10.000 de binocluri prismatice. In 1903 a fost prezentat primul telecop. In 1919 au aparut primele binocluri cu oculare cu unghi larg (70 grade camp visual aparent). In 1920 au fost pentru prima oara oferite lunetele pentru arme  de vanatoare Docter, dotate cu sistem de iesire al lentilelor. In 1922 au fost deja introduse primele vizoare cu putere de magnificatie variabila de catre Zeiss. In 1926, au fost indreptate spre productie binoclurile cu system optic liniar si prisma roof. In 1936 Zeiss a introdus invalisurile optice pentru reducere a reflexiei pentru a imbunatati transmisia luminii pentru aceste produse optice. In anii 30 si 40 dezvoltarea aparatelor de observare vizuala si vizoarelor a atins apogeul, datorita dezvoltarii armelor de forta pentru cel de-al doilea razboi mondial. Un spectru larg de dispositive optice constituia deja o oferta, care a fost extinsa la o multitudine de modele militare in timpul anilor de razboi. La acest moment erau deja folosite formele asferice si a inceput sa se folosesca magneziul pentru carcasa binoclurilor.

 Odata cu sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, multi angajati de la conducere au parasit intrepriderea Jena si o mare parte din ea a fost demontata.In anii de dupa razboi, o mare parte din produse a fost  „eliminata”  si a fost data o mai mare importanta modelelor de binocluri 7x50, 10x50si8x30 a caror productie anuala a insumat peste 200.000 de bucati. In 1952, o parte a companiei VEB Carl Zeiss Jena a fost infiintata in Eisfeld. Pornind ca furnizor de piese si produse de pre-asamblare pentru fabricile Carl Zeiss Jena, compania s-a dezvoltat continuu in anii ce au urmat, devenind producatoare a celor mai bune produse optice de preciziesi produse industriale. In anii 50-60, productia seriei de camere de 35 mmWerra a ajuns la peste 1 milion de bucati. La mijlocul anilor 60 productia de binocluri si lunete pentru arme Docter a fost transferata de la Jena la Eisfeld si a inceput producerea instrumentelor optice analitice. Si astazi gama de produse Docter se bucura de o atentie deosebita datorita raportului calitate-pret, datorita utilitatii de care aceste produse dau dovada si datorita designului echilibrat. Scopul companiei este de a adapta modelele de binocluri si mai bine cererii clientilor. Lunetele de vanatoare, pentru care se inregistreaza o foarte mare cerere sunt echipate cu optica moderna, eficienta care garanteaza utilizarea in conditi de siguranta si care sunt de o precizie ridicata. Trebuie subliniat faptul ca o companie de dispozitive optice importanta din Turingia a fost salvata datorita unei decizii antreprenoriale curajoase si datorita motivatiei extrem de puternice a angajatilor sai. O companie germana producatoare de produse optice, competitiva, s-a redefinit si va continua sa-si surprinda clientii cu produse inovatoare  "Made in Germany".

 

 

 

 

Meniu:

Preturile sunt aduse la zi, conform cursului valutar BNR Link catre ANPC users online